Discgolf och tillbehör

_

Discgolfar från Latitude 64 och Discraft

Vi har på lager i butiken ett stort antal discgolfar från både Latitude 64 och Discraft samt tillbehör och väskor till discarna.

 

För att välja rätt disc till discgolf

  1. Välj vilken typ av disc du vill ha. Driver, midrange eller putt & approach? Om du bara ska ha en disc är en putter eller midrange bäst. Dessa discar är mest allround och kan användas till de flesta kast på banan.
  2. Välj disc med flygegenskaper som passar ditt kasttryck. Är du nybörjare, välj en understabil disc. När du blir bättre kan du testa mer överstabila discar.
  3. Välj märke och plast. Våra märken erbjuder bra discar. Du kan välja det märke du gillar bäst. Plast är det material som discen är gjord av och du betalar mer för en med dyrare plast för att den ska hålla längre.

 

De fyra olika typerna av discar

  1. Putt & Approach (PA) discs används för att putta och kasta korta sträckor (ca 0-25 m putt och 25-75 m inspel). De är trubbiga och lätta att kontrollera.
  2. Midrange (MD) discs används för medel långa kast (ca 50-100 m). De är mångsidiga och kan även användas för att putta.
  3. Fairway Drivers (FD) discs används för långa kast (ca 75-125 m) när det är extra viktigt att hålla sig på fairway. De har bra kontroll i förhållande till längden.
  4. Distance Drivers (DD) discs är spetsiga och bredrimmade för att kunna flyga långt (ca 100 m och längre). De används för att nå maximal längd på golfbanan.

 

Välkommen in till butiken för att titta närmare på våra discgolfar.